Kontakt os

Jeg accepterer, at ide-huse må benytte oplysninger til at besvare min henvendelse pr. mail eller telefon. Vi behandler dine oplysninger i forhold til vores gældende cookie- og privatlivspolitik.

+45 7027 1800

Hvad skal man vide, hvis man overvejer et 2-plans hus? 

Udover at der findes specielle lovkrav, som skal overholdes når man bygger et 2-plans hus, kommer det selvfølgelig også an på dine behov og ønsker. Det kan være du har helt specifikke ønsker og behov for din fremtidige bolig, som bedst opfyldes via et 2-plans hus. Det kan være du vil have dit hus opdelt i en nedre etage for gæster og en øvre etage for familierum. Du kan altså få en større designmæssig frihed når du vælger et 2-plans hus over et 1-plans hus.

Oftest vil et 2-plans hus også være dyrere end et 1-plans hus.

Hvad er fordelene ved et 2-plans hus? 

Fordelene og ulemper mellem et 1-plans hus og et 2-plans hus kommer ofte an på hvilken situation du står i. Hvis du har en begrænset mængde plads at bygge på og du gerne vil beholde en del af arealet til andre ting, kan et 2-plans hus være en ideel løsning. Ved at bygge opad, sparer du areal mens du samtidig kan få et hus som opfylder dine ønsker og behov.

Hvad koster et 2-plans hus? 

Prisen på et 2-plans hus afhænger af om du vælger et typehus eller et arkitekttegnet hus.

Et 2-plans typehus vil ofte have en lavere pris, da huset bygges efter en skabelon som byggefirmaet og håndværkerne kender i forvejen. Et 2-plans arkitekttegnet hus derimod, vil ofte koste mere, da både planlægningen, timeforbruget og materialerne kan variere meget fra det skabelonbaserede typehus.

Derudover vil prisen også afhænge af hvilket byggefirma du vælger.

Hvorfor skal man vælge et 2-plans hus?

Om du vælger et 1-plans eller 2-plans hus er en smagssag. Oftest handler det om den designmæssige vinkel. Men en af de væsentligste grunde til at vælge et 2-plans hus er, at du skaber mere plads ved at bygge i højden. Hvis du har en begrænset mængde plads på din grund, vil det give god mening at bygge et 2-plans hus og dermed benytte arealet af din grunde bedre.

En anden grund kunne være, at der fra grunden er en unik udsigt, der kan betragtes fra højden.

Inspiration til et 2-plans hus

Selvom du har en klar vision om, hvordan dit næste hus skal se ud, skader det aldrig at få ny inspiration. Hos Ide-huse har vi et galleri af opførte huse, showrooms og muligheden for at se vores udstillingshuse. Vi har desuden en masse kataloger du kan downloade og få mere inspiration.

Det hele finder du på vores inspirationsside

Men har du flere spørgsmål, eller har du lyst til at høre mere om Idehuse og hvad vi kan tilbyde? Så tøv ikke med at kontakte os på telefonen:
+45 7027 1800