Kontakt os

Jeg accepterer, at ide-huse må benytte oplysninger til at besvare min henvendelse pr. mail eller telefon. Vi behandler dine oplysninger i forhold til vores gældende cookie- og privatlivspolitik.

+45 7027 1800

Hvad er et arkitekttegnet hus? 

Hvad er et arkitekttegnet hus? 
Når du vælger et arkitekttegnet hus, vælger du også et hus, som er skræddersyet til dine personlige ønsker og behov. Det arkitekttegnede hus designes og tegnes i samarbejde med vores egen arkitekt. Det arkitekttegnede hus giver dig muligheden for at sætte dit eget personlige præg på byggeriet og giver dig en unik og personlig bolig, som lever op til alle dine drømme og forventninger.

Hvad er forskellen på et arkitekttegnet hus og et typehus?

Forskellen på et arkitekttegnet hus og et typehus, består i sin enkelthed af byggeprocessen og husets udformning. Et typehus bliver bygget efter en skabelon som håndværkerne allerede kender. Derfor vil processen være relativt standardiseret og huset vil ligne tidligere opførte huse fra byggefirmaet. Et arkitekttegnet hus derimod, bliver bygget efter din og arkitektens helt unikke design. Det sikrer dig et specialdesignet hus og vil oftest være tegnet ud fra dine specifikke ønsker og behov for huset. Derfor vil processen også være præget af en længere designfase, hvor der skal diskuteres behov og ønsker imellem dig og arkitekten.

Hvad koster et arkitekttegnet hus?

Med er arkitekttegnet hus kender du først den endelige pris når tegningerne er helt færdige. Det skyldes at der indgår mange ekstra faktorer i forbindelse med brugen af en arkitekt. Det kan være sparring, idéudveksling, længere designfase og generelt mere planlægning. Derudover kan der være behov for andre eller flere materialer, højere timeforbrug og meget andet. Alt dette vil have en stor effekt på prisen af huset. Derudover skal huset tilpasses efter din specifikke ønsker og behov.

Som hovedregel vil et arkitekttegnet hus være dyrere end et typehus. Hovedsageligt fordi, at et typehus bliver bygget efter en fastlagt skabelon og ikke kræver så mange tilpasninger i forhold til den individuelle families ønsker. Derudover kender håndværkerne allerede skabelonerne og der vil forekomme færre udfordringer i byggeret.

Prisen på et arkitekttegnet hus afhænger altså både af dine behov og ønsker, men også af byggeselskabet selv.

Hvorfor skal man vælge et arkitekttegnet hus? 

Et arkitekttegnet hus er en ideel løsning for familier, som har helt specifikke ønsker til, hvordan deres hus skal se ud eller hvilken funktion huset skal opfylde. Dette er i modsætning til typehuset, som bliver bygget ud fra en skabelon og som oftest ikke vil være helt så fleksibel i forhold til dine ønsker og behov.

Det arkitekttegnede hus giver dig meget mere frihed designmæssigt, men det har oftest højere omkostninger forbundet med byggeriet.

Hvad er forskellen på et arkitekttegnet
hus og et typehus?

Der findes en lang række fordele ved at bygge et arkitekttegnet hus:

  • Du får et helt unikt hus
  • Huset er skræddersyet efter dine personlige ønsker og behov
  • En arkitekt vil blive stillet rådighed for sparring og udveksling af idéer
  • Du har fuld kreativ frihed i forhold til udformningen af huset
  • Masser af plads til justeringer og tilpasninger

Du betaler en højere pris for et arkitekttegnet hus. Til gengæld får du plads til at tegne, udvikle og bygge dit drømmehus fuldstændig efter dine egne behov.

Hvad skal man vide, hvis man
overvejer et arkitekttegnet hus? 

Et arkitekttegnet hus er perfekt til dig, hvis du har en helt konkret og målrettet idé om, hvordan dit endelige hus skal se ud. Men for de fleste danskere vil et typehus oftest være nok, da der i forvejen kan laves en del variationer i byggeriet.

Du skal også være klar over, at omkostningerne stiger når du vælger et arkitekttegnet hus. Det skyldes både at en arkitekt bliver involveret, byggefirmaet bygger ud fra et nyt design og at planlægningsfasen oftest tager længere tid.

Inspiration til et arkitekttegnet hus

Selvom du har en klar vision om, hvordan dit næste hus skal se ud, skader det aldrig at få ny inspiration. Hos Ide-huse har vi et galleri af opførte huse, showrooms og muligheden for at se vores udstillingshuse. Vi har desuden en masse kataloger du kan downloade og få mere inspiration.

Det hele finder du på vores inspirationsside. 

Har du lyst til at høre mere om ide-huse og hvad vi kan tilbyde? Så tøv ikke med at kontakte os på telefonen: +45 7027 1800