Kontakt os

Jeg accepterer, at ide-huse må benytte oplysninger til at besvare min henvendelse pr. mail eller telefon. Vi behandler dine oplysninger i forhold til vores gældende cookie- og privatlivspolitik.

+45 7027 1800

Hvad er et funkis hus?

Et funkis hus er en hustype som stammer fra 1950’erne og 1960’erne, og blevet mere og populær i de seneste år. Navnet ”funkis” kommer fra funktionalismen, og betegner hustypens funktionelle design. Et funkis hus karakteriseres specielt ved dets skarpe linjer, det enkle udtryk, den kubistiske stil og det ikoniske flade tag.

Funkis hustypen sætter fokus på fleksibilitet, funktionalisme og store, åbne rum med optimalt lysindfald.

Hvordan er et funkis hus anderledes?

Et funkis hus er sammensat er forskellige sektioner eller ”bokse”. Disse sektioner kan sammensættes på en række forskellige måder, og giver bygherren en stor fleksibilitet og frihed. Typisk bygges sektionerne af huset omkring en større og central sektion i midten af byggeriet. Det kan være et stort køkken alrum eller en stue som samler hele familien. Herefter kan sidesektionerne af huset inddeles specifikt til børneværelser, gæsteværelser eller multirum/hobbyrum. Du har altså en langt større frihed til at indrette dit hus, end du ville med en traditionel hustype.

Udover en større fleksibilitet sætter funkis hustypen fokus på det enkle udseende og en praktisk indretning. Det giver dig et hus med et kombineret klassisk og moderne udseende, men også store og åbne rum, som giver et optimal lysindfald.

Hvad koster det at bygge et funkis hus? 

Funkishuset har en masse muligheder for at være skræddersyet til den individuelle bygherre. Derfor vil prisen også variere efter, hvilke krav du stiller til byggeriet.

Hvis du vælger at bygge dit funkis hus efter typehus skabelon, vil prisen være væsentlig billigere, da både byggefirmaet og håndværkerne kender designet i forvejen. Til gengæld vil en skræddersyet funkisvilla være dyrere, da arkitekten skal med ind i processen. Timeforbruget, planlægningsprocessen og de forskellige materialer kan variere betragteligt fra en skabelonbaseret løsning.

Derudover vil prisen også afhænge af hvilket byggefirma du vælger.

Hvorfor skal man vælge et funkis hus? 

Et funkis hus er en ideel løsning for dig som gerne vil have et enkelt hus, som kombinerer det klassiske og moderne på én gang. Hustypen giver dig en masse muligheder for tilpasse din indretning. Desuden kan et funkis hus også bygges som et 2-planshus.

Da huset er bygget omkring sektioner og ”bokse”, vil ethvert funkishus kunne have dets helt eget udtryk. I de senere år er det traditionelle hvide, grå og sorte hus, blevet blødt op med nordiske detaljer, som giver dit hus endnu mere personlighed.

Du går hverken på kompromis med indretning eller design når du vælger et funkis hus.

Inspiration til et 2-plans hus

Selvom du har en klar vision om, hvordan dit næste hus skal se ud, skader det aldrig at få ny inspiration. Hos ide-huse har vi et galleri af opførte huse, showrooms og muligheden for at se vores udstillingshuse. Vi har desuden en masse kataloger du kan downloade og få mere inspiration.

Det hele finder du på vores inspirationsside

Men har du flere spørgsmål, eller har du lyst til at høre mere om Idehuse og hvad vi kan tilbyde? Så tøv ikke med at kontakte os på telefonen:
+45 7027 1800