Kontakt os

Jeg accepterer, at ide-huse må benytte oplysninger til at besvare min henvendelse pr. mail eller telefon. Vi behandler dine oplysninger i forhold til vores gældende cookie- og privatlivspolitik.

+45 7027 1800

Hvad er et gårdhavehus?

Gårdhavehuset er designet med optimalt sammenspil mellem huset og dets udendørsarealer i tankerne. Muligheden for at etablere en terrasse eller et lukket gårdmiljø er afgørende for denne hustype.

Selve huset er typisk formet med et central rum (typisk et køkken alrum) og to bygningskroppe placeret på siden af rummet. Hustypen bliver ofte kaldt et ”H-hus” på grund af formen.

Et gårdhavehus er perfekt til familien som ønsker et moderne og familievenligt hus, men samtidig sætter fokus på deres udearealer.

Hvordan er gårdhavehuset anderledes?

Det unikke ved gårdhavehuset er, at designet tager udgangspunkt i et etableret udeområde. Det vil typisk være mellem bygningskroppene og lige ud for det centrale rum. På grund af designet på huset, vil dette skabe en naturlig afskærmet gårdhave.

Sammen med det centrale rum, vil gårdhaven give familien et samlingspunkt i huset, og giver mulighed for at tilpasse gårdhaven efter behov. Familien kan bruge gårdhaven til familiefester, loungeområder, grillfester eller måske en pool til de varme sommerdage. Gårdhaven tjener under alle omstændigheder som en central plads i gårdhavehuset.

Udover selve gårdhaven, er hustypen defineret ved at have højt til loftet og muligheden for at inddele huset i forskellige bygningskroppe. Det kan f.eks. være i en børne- og en voksensektion. Det giver både fleksibilitet og en masse indretningsmuligheder i de store, lyse rum.

Hvad koster det at bygge et gårdhavehus?

Omkostningerne for et gårdhavehus kan, ligesom andre hustyper, variere kraftigt. Der er mange muligheder for at skræddersy et gårdhavehus, og derfor vil prisen også være afhængig af dette.

Et gårdhavehus bygget som et typehus, vil ofte have en lavere pris da huset er bygget efter en skabelon. Byggefirmaet og håndværkerne kender designet i forvejen, og vil derfor spare en masse tid i forhold til et skræddersyet hus.

Det skræddersyede gårdhavehus vil være dyrere, da arkitekten skal med ind i processen. Timeforbruget, planlægningsprocessen og de forskellige materialer kan variere betragteligt fra en skabelonbaseret løsning.

Derudover vil prisen også afhænge af hvilket byggefirma du vælger.

Hvorfor skal man vælge et gårdhavehus?

Gårdhavehuset er perfekt til børnefamilien, som ønsker et samlingspunkt i haven. Uanset om det er til familiefester, grillfester eller et loungeområde, skaber huset et trygt og privat rum for familien ude i naturen.

Udover det indbydende gårdmiljø, får du også et hus med masser af plads og indretningsmuligheder. Formen på huset gør det muligt at inddele huset specifikt til teenagebørnene, gæsteværelser eller hobbyområder.

Med et gårdhavehus har du en perfekt base for din familie, hvor du kombinerer et flot og moderne hus, med et naturligt udeområde.

Inspiration til et gårdhavehus?

Selvom du har en klar vision om, hvordan dit næste hus skal se ud, skader det aldrig at få ny inspiration. Hos ide-huse har vi et galleri af opførte huse, showrooms og muligheden for at se vores udstillingshuse. Vi har desuden en masse kataloger du kan downloade og få mere inspiration.

Det hele finder du på vores inspirationsside

Men har du flere spørgsmål, eller har du lyst til at høre mere om Idehuse og hvad vi kan tilbyde? Så tøv ikke med at kontakte os på telefonen:
+45 7027 1800