Kontakt os

Jeg accepterer, at ide-huse må benytte oplysninger til at besvare min henvendelse pr. mail eller telefon. Vi behandler dine oplysninger i forhold til vores gældende cookie- og privatlivspolitik.

+45 7027 1800

Hvad er en plantegning og hvordan man en plantegning?

Hvad er en plantegning og hvordan laver man en plantegning?

I har uden tvivl hørt ordet ”plantegning” før. Men ved I, hvad en plantegning er, og måske endnu vigtigere: hvad den skal bruges til?

I denne guide fortæller vi dig, hvad en plantegning er, og hvordan I laver den helt rigtige plantegning til jeres drømmebolig!

 

Hvad er en plantegning?

En plantegning er en teknisk detaljeret tegning, der fungerer som et visuelt layout for et fremtidigt byggeri. Plantegningen er oftest udført i en 2D visualisering, hvor man kan se rummene udformning, deres størrelser samt opdelingen og eventuelt også en visualisering af inventaret og møblerne.

Plantegningen er afgørende for vores arkitekter og håndværkere, da den giver struktur, planlægning og agerer som en køreplan fremadrettet. Derudover er en plantegningen perfekt for dig, som ønsker et indblik i, hvordan huset kommer til at se ud, og hvordan I kan optimere din drømmebolig.

 

Hvorfor er en plantegning vigtig?

Plantegningen er vigtig af to grunde:

-          Den giver byggepersonalet et detaljeret overblik af huset og hjælper med planlægningen af hele byggeprojektet.

-          Den giver bygherrerne indblik i byggeprocessen og mulighed for at påvirke det færdige resultat.

Når vi bygger jeres drømmehus, så tager vi altid udgangspunkt i en plantegning, som vores arkitekt har udført med udgangspunkt i jeres ønsker til byggeriet. Her er det elementer som størrelsen på husets arealer, antallet af etager, hustypen og rumfordelingen, som afgør designet på plantegningen.

Efter planlægningsfasen fungerer plantegningen som en køreplan for byggeriet af jeres drømmebolig. Den hjælper for eksempel med at reducere omkostninger, fejl, misforståelser og lignende under det resterende byggeri.

Når I vælger ide-huse til at bygge jeres drømmehus, så får I indflydelse i alle de vigtige planlægningsprocesser. Det vil både være under opstartsfasen, for eksempel når vi laver plantegningen sammen, og efterfølgende når vi diskuterer tidshorisonten og materialevalget.

I har sikkert en helt specifik idé til, hvordan jeres drømmebolig skal se ud. Netop derfor er det også vigtigt, at I sætter jer ind i plantegningen og kommer med input til, hvad der skal ændres og optimeres. En god idé vil være at have fokus på husets fremtidige brug. Hvis I for eksempel vil have udbygget huset en gang i fremtiden, er det en god idé at have fokus på dette under planlægningen. I skal jo helst ikke ende med tilbygning, hvor I bliver nødt til at bevæge jeres gennem et badeværelse.

Det kan f.eks. også være, at I ønsker at garagen eller redskabsrummet skal have en vis størrelse, så I kan integrere et hobbyrum eller lignende i husets design. Måske vil I have et køkken alrum af en vis størrelse, eller også skal der være et badeværelse mellem de individuelle værelser. Alt dette er noget I kan planlægge, hvis I vælger at deltage aktivt i planlægningen og undersøge plantegningen detaljeret.

 

Hvordan laver I den helt rigtige plantegning?

Den helt rigtige plantegning laver I, i samarbejde med det helt rigtige byggefirma. I ide-huse har vi fokus på realiseringen af jeres drømmebolig. Vi nyder at få input i byggefasen og involverer aktivt vores kunder i alle byggeriets processer. Vi opfordrer til, at I aktivt sætter jer ind i plantegningen for huset og selv kommer med forbedringer eller optimeringer. I sidste ende er det jo jer der skal bo i huset.

 

Derfor kan I med fordel benytte vores 4 gode tips til en optimal plantegning:

1.       Planlæg efter jeres behov og livsstil

Skal børnene have separate værelser og skal de ligge væk fra jeres eget soveværelse? Skal der være mere end et badeværelse? Hvad med opbevaringspladsen? Tag udgangspunkt i jeres nuværende behov, og forsøg at kigge 5 år ud i fremtiden.

2.       Tag højde for rummenes størrelser og proportioner

Et hus vil have en begrænset mængde plads. Derfor er det også vigtigt, at I har en klar idé om, hvor meget stue, køkken, badeværelser og andre rum skal fylde. Derudover er der også faktorer som garage, opbevaring og have, der skal tages højde for.

3.       Tænk over husets placering i forhold til vinduer og døre

Selvom vi lever i kolde og mørke Danmark, vil vi jo gerne have adgang til sommersolens lys og varme. Derfor kan det være en fordel at vende stuen eller værelserne mod solen. I bør også indtænke udluftning i placeringen af vinduer og døre, så I maksimerer ventilationen gennem huset.

4.       Overvej de tekniske krav

Til sidst bør I indtænke de tekniske krav som elektricitet, VVS, varme og ventilation. Planlæg plantegningen efter en sikker og effektiv installation af de tekniske foranstaltninger.

 

Inspiration til dit nybyggeri

Alt dette kan virke overvældende for mange menneske. Men det kan ikke understreges, hvor vigtigt det er at finde den helt rigtige plantegning og det rigtige byggefirma til opgaven. Vi står altid til rådighed til vejledning, planlægning, udvikling og udførelse af jeres plantegning.

Så har du spørgsmål til plantegninger, eller har du lyst til at høre mere om ide-huse og hvad vi kan tilbyde? Så tøv ikke med at kontakte os på telefonen:+45 7027 1800

God arbejdslyst og held og lykke fra ide-huse!